מדוע בכה אבא של שמואל? כנסו לחידון טריוויה מהנה על מסכת ברכות

תהילה גאדו חשבה איך לדרבן את עצמה להתמיד בלימוד הדף היומי • התוצאה - חידון טריוויה מחכים ומעשיר על מסכת ברכות • בואו לבחון את עצמכם

בסייעתא דשמיא זכינו לסיים בשעה טובה את מסכת ברכות בסדר הלימוד של הדף היומי.

בתחילת המחזור הנוכחי של לימוד הדף היומי, חשבתי איך אוכל לדרבן את עצמי להתמיד בלימוד, איך אוכל ליצור לעצמי משהו שיעזור לי להתמיד בלימוד בעקביות, משהו שיחייב אותי? והנה עלה בדעתי רעיון: ליצור חידון על המסכת.

הרעיון מצא חן בעיני מאוד, בפרט כשחשבתי על התועלת הרבה שיכולה להיות ממנו עבור הכלל. לכשיסתיים לימוד המסכת, זו תהיה הפתעה משמחת: הזדמנות להשיב על חידון חוויתי ולהיפגש שוב עם התכנים שנלמדו במהלך המסכת.

באופן זה, כשלמדתי את המסכת, לימוד שלכשעצמו הוסיף לי נדבך גבוה יותר לחיי היומיום, חיבר אותי לאוצרות רוח, והיה מרתק ומעשיר עבורי, נוסף לי רובד נוסף, חוויתי משהו ואף מחייב. בכל יום, לאחר סיום הלימוד היומי פתחתי את קובץ השאלות והוספתי שאלה או שתיים נוספות לחידון.

וכך במהלך החודשיים וקצת האחרונים, הלך הקובץ וגדל, עם ההתקדמות בדפי המסכת. כעת החידון מונה כמה עשרות שאלות, על פי הסדר הכרונולוגי של המסכת.

אז הנה הוא מוגש כאן, חידון קליל וחוויתי, שמתמקד ברובו בפשט הגמרא וברש"י בסיסי. מטרתו של החידון היא לתת סקירה מהירה על הנושאים המרכזיים עליהם עברנו במסכת, להוות חזרה קצרה ומבט-על מרענן. מקווה שאפשר יהיה להפיק ממנו את המירב, ומתוך הנאה.

ואסיים באיזכור מתוך המסכת שלנו. בדף האחרון של מסכת ברכות (סד.) הוזכרו רבה ורב יוסף כמייצגים שתי דרכים בלימוד: סיני ועוקר הרים. רש"י: סיני: היו קורין לרב יוסף שהיה בקי בברייתות הרבה. עוקר הרים: לרבה בר נחמני שהיה מחודד יותר בפלפול. שתי שיטות אלה הובאו כבר כמחלוקת תנאים (הוריות יד ע"א): "אמר רבי יוחנן פליגו בה רבן שמעון בן גמליאל ורבנן חד אמר סיני עדיף וחד אמר עוקר הרים עדיף רב יוסף סיני, רבה עוקר הרים".

אם כן, "סיני" ו"עוקר הרים" מסמלים שתי שיטות לימוד: שיטת העיון ושיטת הבקיאות, כל אחת עם מעלותיה שלה. בעוד הלימוד הישיבתי, העיוני, יכול להוות מעין "עוקר הרים", אזי, בלימוד הדף היומי יש מן ה"סיני".

לימוד דף היומי יש בו מן הרוחב, רוחב שהוא אמנם על חשבון העומק, היכרות שטחית ולא מעמיקה עם המסכת, אך זו היכרות בסיסית ומקיפה ברוחבה.

בהערכה רבה לכל מי שהייתה לו התמדה מידי יום ביומו בלימוד.

בפניכם עומדים שני מסלולים, חידון ארוך וחידון קצר, ומי יתן ותרבה החכמה בישראל

החידון הארוך:

https://create.kahoot.it/share/4db014ce-fb8e-4cb7-80e2-7a0ac49301b3

החידון הקצר:

https://create.kahoot.it/share/04d03367-84a6-4d7a-8848-89d6fab70412

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך גם

אבני הרחוב המשתלבות

אבני הרחוב רוחשות ומגדלי העיר ללא הפסקה מהדהדים את שיחת הסליחות של אליהו פולק

שם ועבר

רַק מְבַקְּשִׁים לְיֵישֶׁב בְּשַׁלְוָוה עִם סְטֶנְדֶּר קַרְדּוֹם וְדִירָה בִּירוּשָׁלַיִם, כְּשֶׁבַּחוּץ שֵׁבֶט זְבוּלוּן מְשַׁלֵּם אֶת עֲלִיַּית מְחִירֵי הַדִּירוֹת וִירִידַת הַדּוֹרוֹת • הוקרא באירוע קומזיץ משוררים

בְּקַו הַתֶּפֶר, בְּקַו הַשֶּׁבֶר

פֹּה בַּלֵּב בֵּין יָמִין לִשְׂמֹאל, בְּקַו הַתֶּפֶר. יֵשׁ הִתְגַּלּוּת יֵשׁ הַסְתָּרָה, וְשׁוּב דִּמְעָה • אפרת ורניק

אֲנִי לִי וְאַתָּה לִי

אָז תִּשְׁמֹר לִי רַק מָקוֹם אֶחָד • מָקוֹם אֶחָד קָטָן בְּלֵב • שֶׁבּוֹ אֵדַע שֶׁלֹּא מְשַׁנֶּה כַּמָּה הִתְרַחַקְתִּי • אַתָּה תָּמִיד תִּשָּׁאֵר אוֹהֵב

רבי מאיר שפירא

היש לך ביטוי מוחשי יותר לאיחוד העליון בין הקב"ה אורייתא וישראל מהדף היומי

חנוך

"אַבָּא חוֹנֵךְ יֶלֶד חוֹנֵךְ אַבָּא חוֹנֵךְ יֶלֶד" – שיר מאת יעקב מתן

24 ספטמבר 2024
20:00
יהודה המכבי 7, ירושלים
17 ספטמבר 2024
20:00
יהודה המכבי 7, ירושלים
11 ספטמבר 2024
20:00
יהודה המכבי 7, ירושלים

אולי יעניין אותך גם

קֶרַח
געגוע

רוצים להיות מעודכנים?
הירשמו לניוזלטר שלנו