נקמה יהודית 6: בין נקמה לגאולה

בנקמה יהודית גרובייס מייצר לא רק חווית צפייה מרתקת, אלא גם שיח חברתי עמוק

בלילה שבו חלומות הפכו למציאות , חרדים וחילונים, צעירים ומבוגרים. כולם הגיעו לצפות בבכורה של 'נקמה יהודית 6', סרט שיצר לא רק חווית צפייה מרתקת, אלא גם שיח חברתי עמוק.

הסרט, שהינו החלק השישי בסדרה האיקונית של יהודה גרובייס, נוגע בעצב הלאומי ומציג סיפור נוגע ללב על נקמה, אובדן ואחדות. עלילת הסרט, המתרחשת על רקע המתחים הביטחוניים באזורנו, מצליחה לשלב בין דרמה מותחת לבין שאלות מוסריות עמוקות, כך לדוגמה גיבור הסרט, חייל שנפצע קשה בעזה ומבקש לנקום את מות חבריו, מסמל את הקונפליקט הפנימי שכל אחד מאיתנו חווה בתקופות של משבר.

מעבר לעלילה המרתקת, 'נקמה יהודית 6' מצליח לגשר על פערים חברתיים עמוקים, הקהל המגוון שהתאסף, מעיד על כך שהסרט מצליח לדבר אל לבם של אנשים מכל שכבות האוכלוסייה. הסרט מציג תמונה אותנטית של החברה הישראלית, עם כל מורכבותה ומזמין את הצופים לשקול מחדש את עמדותיהם ולהתחבר לחוויה משותפת.

הבחירה להקרין את הסרט בסינמה סיטי, היא החלטה שמשקפת את שאיפתו של גרובייס להגיע לקהל רחב ככל האפשר. ובכך, מציג חזון חדש של קולנוע ישראלי שפתוח לכל, "הסרט 'נקמה יהודית 6' אינו רק סרט פעולה מרגש, אלא גם מראה למציאות הישראלית, הוא מעלה שאלות קשות על טבע האדם, על משמעות הנקמה ועל האפשרות של סליחה וריפוי, הסרט מזמין אותנו לחשוב על מקומנו בחברה, ועל התפקיד שלנו בבניית עתיד משותף."

ב'נקמה יהודית 6', יהודה גרובייס הצליח ליצור לא רק סרט מצוין, אלא גם אירוע תרבותי משמעותי.

הסרט הזה מוכיח כי הקולנוע הישראלי, ובפרט הקולנוע החרדי, מסוגל להתמודד עם נושאים מורכבים ולעורר שיח חשוב. 'נקמה יהודית 6' הוא לא רק סרט, הוא קריאה להתעוררות, לקירוב לבבות ולשינוי."

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך גם

החבר מהמחלקה הכירורגית עם המספר על היד

"פון וואנט ביסטו"? שאל אותו מוריס בפעם הראשונה שהכירו במסדרון. מאז הפכו לחברים קרובים, אבל את סודו שמר באדיקות. רק אחרי שחזר מטיול בהונגריה, נחשף לסיפור ילדותו המצמרר

שירה חדשה ישנה

עם נושע יצא, כולו אומר חיפזון. עף עם הרוח, נשר, כנפי דמיון. וכרגע ים נקרע, יבש בקיפאון • רָאֲתָה שִׁפְחָה עַל הַיָּם – דוד דרוק

מעצמאות להתמסרות

אלי שטרן לוקח אותנו למסע מטלטל של גילוי פנימי, המחבר בין ראש השנה לסוכות

דיפתיך, ללא כותרת, שמן על בד, 160_120 ,2017 מתוך הסתר בדים, גלריית המקלט, אוצרת דר נעה לאה כהן
הסתר בדים

אילה שירה עמואל חושפת בתערוכת יחיד ראשונה את השפה המיוחדת בציוריה וחותמת במופע מיוחד עם חיבור בלתי צפוי

תקיעת שופר
אלול תשע"ז

אלול ליטאי או אלול חסידי, מה האלול שלכם?

No data was found

אולי יעניין אותך גם

רוצים להיות מעודכנים?
הירשמו לניוזלטר שלנו