במאה ה19 התפתחו במערב תנועות רעיוניות גדולות שסחפו אחריהן רבים ורבות. חלקן מתכתבות עם המציאות הפוליטית, חלקן התהוו כתנועות נגד לרעיונות גדולים. מול המודרנה התפתחו תנועות שמרניות, חלקן מעוניינות להאט תהליכים כדי לבחון אותם, חלקן מבקשות לעצור את ההתפתחות כולה, חלקן מבקשות לחזור לימים עברו. גם הזהות החרדית התהוותה באקלים התרבותי הסוער הזה החל גם תהליך היווצרותה של החברה החרדית. הזהות החרדית שנחווית כיום לעיתים כהמשכה הישיר של החברה היהודית, פיתחה מאפיינים ייחודיים. כחברה המושתתת על ערכים דתיים ורוחניים היא מחזיקה בכמה יתרונות חשובים, אולם גם בכמה נקודות חולשה משמעותיות.
החרדיות ממשיכה לאחוז בערכים ובגישות שהפכו לנדירים יותר ויותר בנוף המערבי. הקולקטיביזם שאפיין את התנועות הגדולות במאה ה-19 פינה את מקומו לאינדיוודואליזם, אך החברה החרדית עדיין מתפקדת כשלם חזק מאוד הגדול מסך חלקיו.
ביום ראשון 20/12 ה' בטבת, בשעה 20:30 נקיים את המפגש השלישי בסדרת המפגשים "על דעת המקום". הסדרה עוסקת בתפיסות השונות של החרדיות למרחב בו אנו נמצאים. במפגשים הקודמים עסקנו בקדושת הארץ מול הקדושה הציונית, בתפקידה היהודי של החברה החרדית ובציר המתח העומד בבסיס החרדיות, בין ישן לחדש מול יחס החרדיות למרחב הפיזי, מוסדות המדינה והעם היהודי.
במפגש נארח את ד"ר תומר פרסיקו, מרצה במכון למשפט העברי ולימודי ישראל באוניברסיטת קליפורניה, חוקר תרגולות רוחניות ביהדות זמננו, ונבקש להרחיב את הדיון על הפוטנציאל שמציעה הזהות החרדית בעולם חילוני ואינדיבידואליסטי, ואיך יכולה להיראות אוטופיה חרדית