האמנות שלך מתאפיינת בסימבוליות פונולוגית, האותיות והמילים הם הדומיננטיות במרבית היצירות, מהן המילים עבורך?
"רבים וטובים מתקשים עם האומנות שלי, היכא שאת מקום הדימויים המוכרים שאנו רועים בעיניים בעולם הזה, תופסת טהרת היופי של האותיות הקדושות, יופי שהוא מעל ומעבר לכל יופי שקיים בעולם התחתון.
"פלא הוא שאפילו אנשים מאוד רוחניים, ושחייהם מלאי רגש קודש, וגם מבינים לפחות קצת בענייני החוכמה והחן הטמונים באותיות הקדושות, על פי רוב מעדיפים את הדמויים הגשמיים, וזהו פלא".
מדוע באמת בחרת דווקא בסגנון היצירה הבלתי שכיח של האותיות?
"אין כאן המקום להסביר בחירתי לסגנון זה, וגם אין לי תשובה לפלא הנ"ל, אך ברצוני לומר כמין טיפה מן הים על עניין האותיות ודרך זה אולי לפתוח כמין פתח לאומנות זו.
"אותיות התורה הם השערים והכלים העיקריים לגילוי האלוקות לבני אדם, הם הדרך שרצון השם וחכמתו מתגלים אלינו, ועיקר מה שאנחנו משיגים מרצונו וחוכמתו הוא דרכן, אפשר לומר שהאותיות הם השרשים והכללות של כל דבר בעולם, והצורה האמיתית של תכלית כל דבר.
"ידועה הוראת הרמח"ל ז"ל שצריך לתפוס התורה בכלליות, כי אי אפשר לאדם לבוא להבנת התורה ולעבודת השם בידיעת פרטים רבים בלבד, לכן צריך לדעת את הסדר והצורה של כל הפרטים בתוך כלליות העניינים.
"גם כדי להצליח בחכמות העולם ובשאר ענייני העולם הזה, צריך לרדת לשורש הדברים, לראות את הצורה הפנימית של כל דבר, ואז מאירים כל השבילים היוצאים מן השורש ואפשר ללכת דרכו בבטח".
ומה עושה אומנות האותיות לחיי האדם?
"כשמסתכלים על נושאי החיים היהודיים על פי האותיות של הנושא, מסתכלים ישירות על שורש הדברים, מסירים את הסחות הדעת הטפלות ומתמקדים בעיקר.
"היכולת העיקרית של אומנות בעיני היא האפשרות להתמקד על העיקר ביחד עם הקפת הנושא בכללותו, כפי הפתגם המפורסם – תמונה שווה אלף מילים".
כמה מילים גם על היצירה המצורפת והקשר לחנוכה
"בתמונה זו "חנוכה" – בחמש אותיות אלו כללתי הרבה ענייני חנוכה, ניסים ומסירות נפש למען השם, אורות מנר מצווה ותורה אור, ובתמצית וצמצום מבהיל למנוע ריבוי השמן המכבה את האור.
יהי רצון שנזכה לראות את האור האלוקי המאיר דרך תמונה זו.
חנוכה שמח, כי עמך מקור חיים באורך נראה אור".
"חנוכה 21"
הרב דוד ברוך וולק, 2017
ציור דיגיטלי